Криптовалюта Ethereum і BTC дуже сильно обвалилася

Світовий курс найпоширеніших і найпопулярніших серед майнерів криптовалют різко знизився. Згідно з джерелом, лише за добу найпопулярніша електронна монета Bitcoin серйозно просіла в ціні. Буквально день тому 1 BTC продавали за $47 000, а вже зараз він коштує менше за $43 000. Це досить відчутне падіння курсу, і, швидше за все, він продовжить знижуватися.

Те саме сталося з другою за популярністю монетою Ethereum – її ціна просіла за добу на 10% і продовжує падати. Наразі один токен коштує на торгах близько $3400.

Експерти кажуть, що причиною такого різкого піку є заворушення у Казахстані. Справа в тому, що якийсь час тому в Китаї, який займав одне з перших місць за рівнем майнінгу у світі, на законодавчому рівні заборонили криптовалюти як видобуток, так і використання. У зв’язку з цим криптодобувачі біткойну та інших монет були змушені переміститися з Китаю до Казахстану, як найлояльнішу до їхньої справи країну. Однак зараз у Казахстані повсюдні заворушення і масові протести, і для їх припинення влада кілька разів відключала інтернет по всій країні.

Якщо найближчим часом ситуація не покращиться, майнерам доведеться покидати Казахстан разом зі своїми фермами та шукати нового притулку. Аналітики зазначають, що впали не лише біткойн та ефір — просіла вся капіталізація ринку криптовалют, і найближчим часом вартість монета продовжить знижуватися.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.