Xiaomi нарешті випустила приставку TV Stick 4K із Dolby Vision

Китайська компанія Xiaomi без надмірного шуму представила свою нову телевізійну приставку під назвою TV Stick 4K. Цікаво, що вперше про нову приставку бренду з підтримкою 4K заговорили ще в лютому 2020 року, проте на ринку новинка з’явилася майже через два роки.

Нова приставка Xiaomi TV Stick 4K має той самий дизайн, що й минулорічна Mi TV Stick. Це, втім, не дивно, з огляду на те, що вони є частиною однієї лінійки і спочатку мали вийти разом. Зовнішній пристрій схожий на подовжений USB-накопичувач, а простіше кажучи, на флешку. У комплекті з ним поставляється традиційний мінімалістичний пульт дистанційного керування з підтримкою Bluetooth, окремими клавішами Netflix і Prime Video, а також вбудованим мікрофоном для керування голосом.

Приставка побудована на платформі Amlogic S905Y4, яка включає центральний процесор з обчислювальними ядрами ARM Cortex-A35 і графічний прискорювач ARM Mali-G31 MP2. Компанію чіпу складають 2 Гбайт оперативної та 8 Гбайт вбудованої пам’яті. Завдяки оновленому процесору приставка здатна відтворювати контент у форматі 4K та сумісна з кодеком AV1, а також Dolby Vision, Dolby Atmos та DTS HD. Що ж до програмного забезпечення, то Xiaomi TV Stick 4K працює під керуванням операційної системи Android TV 11 з підтримкою популярних потокових відеосервісів, вбудованим Chromecast, голосовим помічником Google Асистент та онлайн-магазином програм Play Store.

Нова приставка Xiaomi має один роз’єм HDMI, один роз’єм microUSB та підтримує дводіапазонний Wi-Fi та Bluetooth 5.1. У комплект поставки крім самої приставки і пульта дистанційного керування входить кабель HDMI і адаптер живлення.

Приставка має розмір 106,8 х29, 4х15, 4 мм і важить всього 42,8 г. Забарвлення всього одна – чорна.

Xiaomi поки що не оголосила ні дату початку продажів, ні вартість своєї нової ТВ-приставки. Але якщо компанія вирішила залишити у продажу торішню Xiaomi Mi TV Stick, то нова TV Stick 4K повинна коштувати дорожче. А якщо Xiaomi вирішити зняти стару модель з продажу, ми можемо розраховувати на цінник на рівні торішньої приставки. Ми робимо ставку на 60 доларів або навіть нижче.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.