Київстар пояснили, чому в селах проблеми з інтернетом

У нас не складається бізнес-кейс у цьому напрямі, заявили у компанії. Президент компанії Київстар Олександр Комаров заявив про те, що мобільний оператор не бере участі у програмі субсидування інтернетизації сіл оптичними лініями зв’язку, що проводиться Мінцифрою.

«Ми не беремо участі у проектах субвенцій. Ми практично не беремо участі у забудові сіл. У нас не складається бізнес-кейс у цьому напрямі», – сказав він.

У компанії не розуміють принципи формування тендерів та відповідальність провайдерів після побудови мережі.

«Всі забудови проходять через Prozorro. Часто тендери складаються магічним чином і їх виграють невідомі провайдери з сервісами за 1 грн. Саме тому ми не беремо участі. Навіть 200-300 м оптики – це суттєві витрати. Навіть якщо ми хочемо взяти участь власними інвестиціями, — додав із регуляторного забезпечення Київстар Олександр Когут. — Другий момент, якщо подивитися на документацію тендерів, де закінчується відповідальність провайдерів — на вході до школи або в ній, хто обслуговує мережу, хто підтримує обладнання, хто налаштовує внутрішню систему зв’язку».

Водночас у компанії задоволені приростом за рік кількості користувачів «Домашнього Інтернету» на 100 тисяч людей і фокусуються на цьому напрямі, але у містах.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.