“ПриватБанк” взломали і викрали гроші

В мережі описали жахливий випадок: клієнтка “ПриватБанку” поскаржилась, що шахраї зломали мобільний додаток банку та викрали кошти. Банк жодним чином не перешкоджав шахраям. Сума викрадених коштів становила 62 тис. грн.

Деталі

Клієнтка з ніком kapshuk123 повідомила, що у неї викрали телефон, а під чохлом вона зберігала карту “ПриватБанку”. Після цього зловмисники увійшли до облікового запису та відкрили кредитний ліміт на 32 тис. гривень і заволоділи ними.

Постраждала зателефонувала до гарячої лінії аби її карту заблокували. Представники заблокували лише пенсійну картку. Банк не допоміг клієнтці, а постраждалій в цей час нарахували пеню на суму 30 тис. грн. Загалом, сума збитків становила 92 тис.гривень.

Представники банку відповіли, що викрасти гроші можливо тільки зайшовши до мобільного додатку “Приват24”. По суті, вони підтвердили та повторили сказане клієнткою. Банк зазначив, що вони все роблять для того, аби захистити коштів клієнтів, але вони самостійно повинні піклуватись про свою безпеку:

“Описані операції доступні лише за наявності доступу до “Приват24”. Маючи тільки фінансовий номер здійснити вхід до облікового запису немає можливості, адже необхідно знати також пароль від облікового запису або ПІН-код картки (для відновлення доступу), які відомі лише клієнту-власнику картки. Зі свого боку ми робимо все, щоб уберегти кошти клієнтів від шахраїв і наголошуємо, що клієнт сам може не дати заволодіти своїми грошима”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.