Xiaomi припиняє підтримку ще дев’яти моделей

Компанія Xiaomi офіційно оголосила про те, що ще дев’ять моделей смартфонів отримують останню бета-версію MIUI, що означає закінчення підтримки.

До списку, опублікованого кілька годин тому практично на всіх офіційних сторінках бренду, потрапили такі моделі:

  • Redmi Note 8
  • Redmi Note 8 Pro
  • Redmi Note 8T
  • Mi 9T
  • Mi 9T Pro
  • Mi CC9
  • Mi 9
  • Mi 9 SE
  • MI 9

Три роки тому, випуск саме цих смартфонів дозволив Xiaomi змагатися з лідерами ринку щодо продажу. Серія Redmi Note 8 (на чолі з Redmi Note 8 Pro) стала однією з найбільш продаваних у світі, а Mi 9T/Mi 9T Pro багато користувачів досі вважають одними з найуспішніших у плані дизайну та характеристик.

Після заяви про те, що прошивка MIUI 12.5 Beta (від 25 листопада 2021 року) стане останньою, багато користувачів вирішили, що перераховані вище моделі смартфонів приречені отримувати тільки невеликі оновлення з патчем безпеки Android, але це не так, ось кілька причин:

Це Xiaomi
Згадайте ситуацію з виходом MIUI 12.5, коли практично останній момент компанія включила в список на оновлення відразу шість моделей, власники яких і не розраховували на нову версію MIUI.

Приклад Redmi Note 8T, який був представлений з MIUI 10 на базі Android 9, а зараз отримує оновлення MIUI 12 з Android 11, є найбільш показовим.

Це Xiaomi, і плани компанії постійно змінюються, тому я впевнений, що це не кінцевий список.

Android 12
Xiaomi вперше за свою історію перебуває в ролі наздоганяючої, тому що багато конкурентів не просто випустили стабільні оновлення на базі Android 12, а й почали оновлювати не найдорожчі моделі смартфонів.

Всі сили розробників зараз кинуті на те, щоб одинадцята серія та флагманські моделі Poco, якнайшвидше отримали нову версію системи, адже це вже питання репутації. Тому займатися підтримкою смартфонів, що вийшли 3 роки тому, як мінімум нелогічно.

MIUI 13
Всього кілька тижнів тому було оголошено про те, що: Redmi 7 (7А), Redmi Note 7, Redmi Note 7s, Redmi Note 7 Pro та Pocophone F1, не отримають оновлення до MIUI 12.5 Enchanced. Адже багато власників і звичайну версію MIUI 12.5 не очікували побачити.

До речі, багато смартфонів сьомої серії отримали актуальну версію MIUI раніше за Redmi Note 9 і з цього приводу було багато жартівливих коментарів на форумах.
Що стосується отримання серіями Redmi Note 8 та Mi 9 оновлення MIUI 13, то власники можуть не переживати, адже ці смартфони стануть єдиними (або одними з перших), хто отримає MIUI 13 на базі Android 11.

Так, частина функціоналу буде відсутня, але я намагаюся час від часу знайомити вас з оновленнями системних додатків та розблокуванням прихованих налаштувань, так що щось придумаємо.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.