В Україні відключатимуть від обслуговування неофіційно ввезені смартфони

Користувачі мобільного зв’язку від «Київстар», Vodafone і lifecell незабаром матимуть серйозні проблеми. Це пов’язано з законопроэктом №6183, який прийняли народні депутати цього вівторка. Тепер в країні будуть вести облік на всі пристрої, а підозрілі з них відключати від мережі.

Деталі

Народні депутати мали на меті захистити інтереси держави та зробити законодавство, яке буде відповідати вимогам Міністверства цифрового зв’язку. Крім того, завдяки цьому рішенню, державний бюджет кожного року поповнятиметься на 2 мільярди гривень.

Законопроєкт набуде чинності вже 1 липня 2022 року. Після цього, буде вестись автоматизована інформаційна система обліку інтернаціональних ідентифікаторів та обмежиться доступ мобільного зв’язку.

Існуватиме три списки:

  • «Білий список» — список ідентифікованих пристроїв, якими можна без проблем користуватись;
  • «Сірий список» — смартфони з тимчасовим доступом до користування;
  • «Чорний список» — мають ідентифікатори, які заборонені.

Всі смартфони зможуть працювати до 31 грудня 2024 року. Після цього, мобільні оператори припинять надавати послуги підозрілим гаджетам. Туристи та іноземці зможуть користуватись послугами на території країни всього 120 діб. Якщо ж ви придбали смартфон за кордоном, то обов’язково вкажіть це, аби не залишитись без зв’язку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.