ПриватБанк та Ощадбанк готовляться до продажі

ПриватБанк та Ощадбанк розпочнуть підготовку до приватизації. До кінця поточного року ПриватБанк та Ощадбанк ухвалять дорожні карти для їх повної або часткової приватизації.

Так, виходячи з меморандуму, до кінця 2021 року державні ПриватБанк та Ощадбанк у співпраці з Мінфіном ухвалять дорожні карти, які опишуть необхідні кроки для їх повної чи часткової приватизації.

Зокрема, у цих документах будуть зазначені необхідні поправки до законодавства, які можуть бути потрібними для виконання зазначених варіантів продажу, а також інші кроки для залучення авторитетних міжнародних інвесторів. Це зобов’язання є новим структурним маяком програм та має бути виконане до кінця січня 2022 року.

На додачу до кінця листопада 2021 року, з метою поліпшення управління в держбанках, планується прийняти поправки до законодавства, що скасовують пом’якшення критеріїв відбору представників держави до наглядових рад держбанків. А також залучити міжнародного авторитетного радника для проведення оцінки роботи кожної наглядової ради держбанку у 2021 році.

При цьому очікується, що основні висновки радника будуть опубліковані в червні 2022 року разом з діями Кабміну щодо усунення зауважень, включаючи перешкоди, що знаходяться поза контролем спостережної ради та впливають на ефективність його роботи.

Крім того, до кінця листопада 2021 року новим структурним маяком зазначено прийняття планів наступності із зазначенням термінів для кожної наглядової ради держбанку відповідно до їх затверджених стратегій на 2021-2024 роки.

У меморандумі також нагадується, що затверджені у серпні 2020 року Принципи стратегічного реформування державного банківського сектору передбачають скорочення участі держави з поточних 50,4% чистих активів до 25% до 2025 року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.