Xiaomi пояснили чому смартфони з MIUI 12.5 швидко розряджаються

Розробники Xiaomi продовжують йти на контакт із користувачами своїх смартфонів, озвучуючи інформацію, яка зазвичай збирається лише для внутрішнього використання фахівцями бренду. Учора ввечері заступник генерального директора компанії (Цяо Чжунлян) опублікував повідомлення, в якому повідомив, що попросив технічних фахівців проаналізувати всі надіслані журнали додатка «Звіт», щоб відповісти на запитання:

Чому смартфони Xiaomi так швидко розряджаються і які функції особливо сильно витрачають заряд у MIUI 12.5?
Було проаналізовано близько п’яти тисяч звітів і в результаті було складено список із 13 позицій (символічно, особливо напередодні MIUI 13).

Я зробив переклад і додав кілька коротких коментарів, щоб започаткувати невеликий цикл статей, в якому ми зосередимося саме на питаннях автономності смартфонів під керуванням MIUI 12.5 на базі Android 11 (звичайно якщо вам це цікаво).

Розташування та GPS
Це логічно, адже постійно увімкнений GPS витрачає акумулятор будь-якого смартфона більше ніж усі інші служби та функції. Але потрібно віддати належне розробникам, які не стали заперечувати факт того, що так званий «Помічник Wi-Fi та Bluetooth» теж справляє серйозний вплив на автономність.

І навіть при відключеному датчику GPS, здатний розрядити батарею з тією ж силою, так само як і нова функція “Включати Wi-Fi автоматично”.

Енергоємні програми
На цьому пункті зупинятися немає сенсу, тому що тут маються на увазі ігри, перегляд відео і дзвінки по відеозв’язку.

Always on display
У коментарях до цього пункту, розробники Xiaomi виправдалися за відсутність в останніх смартфонах Redmi Note, постійного режиму активного екрану, який можна активувати лише на 10 секунд.

Але скажу вам по секрету, річ не тільки в цьому. Ефект вигоряння Amoled дисплеїв ніхто не скасовував, а якість комплектуючих ніколи не була сильною стороною китайського бренду.

Відключена автояскравість
А ось тут смію заперечити, тому що мої тести не раз доводили, що з увімкненою функцією автояскравості смартфон розряджається швидше на 7-10 відсотків.

Зрозуміло, якщо “викручувати” її на максимум автояскравість буде економічніше, але думаю для більшості з нас 50-60% яскравості екрану це цілком комфортний рівень.

Автозапуск додатків та фонова активність
Xiaomi підтверджує, що планувальник системи (а точніше оболонки) не налаштований належним чином. Якщо цей цикл отримає вашу підтримку, ми розберемо окремі дозволи MIUI, налаштування автозапуску і фонову активність.

Bluetooth (не вимикається після прослуховування музики)
Багато хто чомусь вважає, що Bluetooth сам по собі практично не витрачає заряд батареї смартфона, але це не так, що підтверджується розробниками MIUI.

Нещодавно на каналі вийшла стаття, яка розповідає про «Автоматизацію Xiaomi», вона дозволяє налаштувати смартфон таким чином, щоб Bluetooth автоматично вимикався коли ви закінчили слухати музику (посилання на публікацію залишу наприкінці).

Наступні пункти не заслуговують на окремий розбір, тому я просто перерахую їх у порядку спадання:

Вібровідгук (4%)
Увімкнення екрана при кожному повідомленні (4%)
Мережі 5G (0.4%) (порівняно з LTE, при відмінному рівні сигналу)
Автоматичне очищення пам’яті під час блокування екрана (0.2% при кожному використанні). Тобто Xiaomi підтверджує те, що я говорив ще два роки тому.
Різні колірні схеми та налаштування екрана (по 0.1%)
Дивно, що розробники ні слова не сказали про рекомендації в кожному вбудованому додатку, а також безліч непотрібних служб, більше половини яких призначаються для системи Android, але дублюються в MIUI.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.