Ощадбанк випускає оновлений додаток Ощад24

Український державний Ощадбанк незабаром випустить оновлений додаток для інтернет-банкінгу. Серед розробників програми — OpenWay Group з російським топ-менеджментом, офісом у Москві та R&D у Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє “Бабель”. Ощадбанк підтвердив виданню факт співпраці.

OpenWay Group – це міжнародна група компаній зі штаб-квартирою в Бельгії, яка займається розробкою системи для цифрового банкінгу та управління всіма типами платіжних сервісів та інструментів Way4.
Група має офіси та дочірні підприємства в Литві, Південно-Африканській Республіці, ОАЕ, Індонезії, В’єтнамі, Тайланді, Малайзії та Росії. Але топ-менеджмент — російський, зокрема голова правління OpenWay Group — Андрій Веренінов.

За даними джерела “Бабель”, над розробкою оновленого додатку для “Ощадбанку” працює R&D, який знаходиться в Санкт-Петербурзі. У Росії компанія працює за назвою OpenWay Service.
У «Ощадбанку» розповіли «Бабель», що почали співпрацювати з OpenWay у 2010 році. Тоді банк уклав договір із дочірнім підрозділом групи OpenWay Technologies Ltd., який знаходиться на Кіпрі, про купівлю програмного забезпечення Way4 для створення власного процесингового центру.

У 2013 році у банку систему багатоканального обслуговування на платформі Way4 було впроваджено. У 2017 році OpenWay розробила для Ощадбанк платіжний додаток Ощад PAY, за допомогою якого можна було здійснювати безконтактні платежі смартфоном.

Раніше ми писали про те, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує виділити державному Ощадбанку кредит на 100 млн євро з правом викупу частки. Це крок до приватизації «Ощадбанк».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.