Українці скаржаться на німі дзвінки: чому дзвонять і мовчать

Мабуть, кожному громадяну країни телефонували з незнайомих номерів та мовчали у слухавку. Погодьтесь, дивно, коли вам телефонують та мовчать. А чи знали ви, що такуі “німі” дзвінки несуть в собі небезпеку?

Дзвінки від шахраїв

Такі дзвінки просто обожнюють шахраї. Таким чином, недоброчесні створюють “продзвін” та перевіряють, чи користуються люди даним номером. Спочатку купують базу номерів у різних служб (доставки, банки, у власників сайтів, тощо) потім влаштовують продзвін та обирають потенційну жертву. Як тільки ви візьмете слухавку, ваш номер отримає статус “активний” у шахраїв.

Звісно, що самому обдзвонити кілька десятків жертв одночасно просто неможливо. Для цього шахраї використовують спеціальні сервіси, які здійснюють дзвінки та помічають, хто підняв слухавку.

Позбутись від таких дзвінків майже нереально. Є лише один перевірений спосіб – припинити брати від незнайомих номерів слухавку. Якщо ж вам так кортить дізнатись хто вам телефонував, перевіряйте номери через додаток-визначник або власноруч (варто додати номер в контакти та перевірити, чи є контакт в різних месенджерах та як він підписаний).

Дзвінки від колекторів

Дзвінки від роботів тривають декілька секунд, адже їх мета перевірити хто підняв слухавку. Якщо “німий” дзвінок триває довго, то вам потрібно насторожитись. Такі дзвінки схожі на стиль колекторів.

Таким чином вони  залякують боржника та впливають на нього психологічно. Адже найчастіше вони телефонують ночами, коли людина відпочиває і є найбільш вразливою.

Як позбутися від дзвінків?

Якщо ваш номер потрапив до бази, то нічого вдіяти вже не можна. Просто не беріть слухавки від невідомих номерів. Таким чином, шахраї позначать, що ваш номер неактивний та перестануть вам телефонувати.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.