Увага: скоро зміняться ціни на смартфони

Аналітики попереджають про зростання цін на мобільні телефони. Причина також вже встановлена — нею стала енергетична криза китайського постачальника комплектуючих. Останнім часом у країні скаржаться на перебої електрики, що має великий вплив на виробництво.

Експерти прогнозують, що дефіцит товарів точно триватиме до китайського Нового року. Адже це пов’язано з порушенням ланцюжків поставок.

На даний час, оцінено відсоток збільшення вартості, ціни зростуть приблизно в 10%. Ельдар Муртазін, який є експертом організації Mobile Research Group, має іншу думку. Він стверджує, що в кращому випадку ціни зростуть на 20-25% в цьому році. Наступного року показник перевищить 35-40%. Тому, очікується, що смартфони подорожчають у два-три рази.

«Виробники електроніки, а саме великі компанії, що мають гарні фінанси перейшли до іншої тактики. Вони просто почали скуповувати всі комплектуючі та матеріали, які доступні на ринку. Це означає, що для менших компаній взагалі нічого не залишиться.» , – поділився аналітик.

Не дивно, що найбільш стійкою до кризи виявилася компанія Apple. Великий «удар» зазнають такі компанії, як Samsung, Oppo і Xiaomi. Криза торкнулась близько 90% всього мобільного ринку. Тому, не баріться, якщо ви плануєте придбати смартфони даних компаній.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.