Чому експерти не оцінили смартфони Xiaomi

Користувачі мобільних телефонів нашої країни вже оцінили смартфони Xiaomi, які за адекватну ціну пропонують безліч можливостей. Але не завжди бренди змінюються в кращу сторону. Сьогодні ми поговоримо про недоліки смартфонів Xiaomi та суббрендів Redmi, Poco і Black Shark.

Неймінг та кількість моделей

Це досить популярна проблема з минулого, яка зараз переслідує суббернд Redmi. Компанія презентує велику кількість смартфонів, в назвах яких реально важко розібратись. Наприклад, смартфон Redmi Note:

  • 10;
  • 10s;
  • 10T;
  • 10 5G;
  • 10 Pro.

За буквою в назві ховається справжній секрет: це можуть бути зовсім однакові смартфони, але на базі іншого чіпу. До того ж бренд поки відмовляється встановлювати чіпи NFC в доступні моделі. Також варто згадати приставку Note, яка говорить вже про зовсім іншу лінійку.

Ціна флагманів

Два роки тому, виконавчий директор Xiaomi вирішив підняти ціни на флагманські моделі. Таке рішення прийняли для того, аби дану компанію не вважали виробником дешевої техніки. На сьогодні вартість Mi 11 стартує від 21 000 гривень, а модель Mi 11 Ultra – від 33 000 грн.

Зрозуміло, що за таку ціну флагманські смартфони є неконкурентоспроможними. Адже люди, які хочуть придбати найдорожчі смартфони компанії, флагмани ж є найкращими, отримають не те, на що очікували. Наприклад, технічні недоробки, постійні проблеми з програмним забезпеченням, тощо.

Єдиний адекватний варіант – придбати смартфони з AliExpress під час акцій та знижок. Але варіант також має ризики:

  1. Купуючи нову модель ви не знаєте про “глюки” збірки.
  2. За смартфони, які коштують дорожче 200 євро доведеться платити мито.
  3. В останні роки майданчик все більше схиляється на користь продавців при відкритій суперечці (особливо, якщо девайс загубився в ході доставки).

Технічне рішення

В масштабах Xiaomi дуже складно створювати девайси з ідеальним технічним станом. Тому й не дивно, що компанія постійно має проблему з ультразвуковим датчиком наближення. Більшість пристроїв при розмові не блокує екран.

Іншим недоліком є швидка витрата акумулятора. Хоч смартфони й мають 4600-5100 мАг, але більша їх частина просто не доживає до вечора, це стосується:

  • Poco X3 Pro;
  • Xiaomi Mi 11;
  • Redmi Note 10 Pro.

Це пояснюють тим, що у перших двох моделей встановлений SD860 і 888, а останній працює на SD732G. Проблему компенсували блоками живлення з швидкою зарядкою. Але купувати його окремо чи брати кудись з собою не зовсім зручно.

Висновок

Ідеальних смартфонів та брендів не існує. Кожна компанія має свої недоліки, як і Google, так і Samsung та Apple. Щодо Xiaomi – ціни активно зростають, а помилки та недоліки з сирим ПЗ і залишаються без змін.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.