Які дані з’їдають пам’ять вашого смартфону

Кожного користувача смартфону дратує, коли дорогоцінна пам’ять закінчується. А чи запислювались ви, що з’їдає вашу пам’ять та як звільнити місце для нових файлів.

Фото та відео

Зрозуміло й так, що фото та відео займають найбільше місця. Проте, ви можете зменшити якість фото та відео, тим самим зменшити розмір файлу. Наприклад, ми провели експеримент, у якому знизили розмір з 10 мегабайт до 3-х і якість при цьому майже не зміниолась. Ці налаштування можна знайти в додатку “Камера”.

Месенджери

Месенджери не займають банато пам’яті, що зовсім не сказати про кеш. Наприклад, WhatsApp за замовчуванням зберігає всю медіа в пам’ять смартфону. Проте, дану функцію можна вимкнути у налаштуваннях.

Додатки, їх дані та кеш

Зрозуміло, що ми не зможемо зменшити розмір самого додатку. Проте програма складається з 2-х частин: файли  програми та файли, які створює додаток (кеш і дані додатка). Кеш можна та навіть потрібно періодично очищати. Для цього нам необхідно увійти в налаштування та видаляти з розумом. Наприклад, додаток з картами може мати кеш у вигляді завантажених карт. Його можна видалити і за потребою знову завантажити.

Ми радимо вам найчастіше видаляти кеш у таких програмах, як браузер, месенджери, соціальні мережі, ігри.

Чудово, якщо смартфон підтримує карту пам’яті цим потрібно скористатися. Додатки та ігри можуть не перенестись на зовнішній накопичувач, але це гарна можливість, аби перенести туди фото та відео.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.