Як в смартфонах Xiaomi відключити функції, які витрачають інтернет

Більшість користувачів вже звикли до того, що системні програми потребують доступу до інтернету, але далеко не кожен намагається зрозуміти, яким чином витрачається трафік. Так, це не сотні МБ, але в цілому фонові завантаження знаходять великі значення, можуть бути відключені, без шкоди для загальної продуктивності системи.

Календар MIUI
Зверніть увагу на зображення нижче.

Хто з користувачів взагалі користується відображенням прогнозу погоди в додатку «Календар»? Напевно, таких одиниці. Але при цьому завантаження інформації про температуру відбувається незалежно від оновлення віджета на робочому столі.

Простіше кажучи, «Календар» незалежно від користувача приймає рішення про завантаження прогнозу погоди, витрачає трафік про і запитує дані про місцезнаходження.

Ми можемо заборонити додатком робити це без відома користувача. Для цього натискаємо на три точки, які знаходяться в кутку праворуч, заходимо в «Налаштування» і деактивувавши опцію «Показати інформацію про погоду».

Далі переходимо в «Акаунти календаря» і відключаємо синхронізацію з акаунтами, дані яких вам не потрібні, в іншому випадку додаток буде в тлі довантажувати інформацію, витрачаючи ресурси.

Mi Video
Переважна більшість користувачів не користуються цим додатком для перегляду відеороликів. Коли ви просто запускаєте ролик, знятий на мобільний пристрій, додаток буде аналізувати ваші уподобання і оновлювати список пріоритетного контенту. Тобто воно буде відображати рекомендований контент навіть без інтернету.

Ви можете відключити моніторинг, для цього перейдіть в «Профіль»> Установки> Популярно сьогодні, вимкніть функцію.

Якщо вам не потрібна панель інструментів, зробіть щодо неї те ж саме. В налаштуваннях «Google Телефон» можна відключити ще одну функцію. Переходимо в додаток> три точки> Установки> Місця поруч.

Втім, користувач повинен сам вирішити, потрібна йому ця функція чи ні.

Джерело 1.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.