Xiaomi припиняє підтримку дев’яти своїх смартфонів

Китайська компанія заявила про те, що закінчила випробувальний етап прошивок для дев’яти своїх пристроїв. Мовою професіоналів це називається EOL – End Of Life. Далі перерахуємо пристрою, які увійшли до цього переліку, а також позначимо, чому краще ще раз розповісти про функції, які стануть доступні власникам деяких пристроїв.

У даному переліку пристроїв немає Redmi Note 8T, але це тому, що для цього пристрою не з’являлися прошивки для ринку Китаю в тестовому режимі, отже, його «EOL» аналогічний Redmi Note 8.

Виходить, що Xiaomi визнає, що ці моделі пристроїв не отримають MIUI 13. Апдейт з’явиться в кінці поточного року, а до наших країв добереться тільки в 2022 році. Перераховані пристрої будуть підтримуватися до 27 листопада, але користувачам не варто сильно переживати, і ось чому.

Причина №1. З кожним наступним апдейтом MIUI в середньому потребує додаткових 700 Мб ОЗУ.

Наведені дані були отримані на пристрої після перезавантаження, що працює на MIUI 12.5.

Припустимо, що MIUI 13 вже вийшла, але більша частина користувачів так і не змогла б ознайомитися з новою прошивкою, адже їх смартфони почали б моторошно гальмувати і зависати. Використання системи без оптимізації стало б справжньою перевіркою на стійкість щодо стресових ситуацій.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.