Сервіси Google відключили на мільйонах смартфонів в Україні

Google підтвердила, що деякі старі Android-пристрої втратили доступ до її фірмових сервісів з понеділка, 27 вересня. Таким чином, якщо користувачі Android-пристроїв не оновлять операційну систему або не придбають більш сучасний апарат в разі неможливості поновлення ПО, їм буде закритий доступ до таких сервісів, як YouTube і Gmail. При цьому користувачі пристроїв, що працюють під управлінням операційної системи Android 2.3.7 Gingerbread і більш ранніх версій, втратять можливість входити в обліковий запис Google.

На даний момент частка таких смартфонів становить від 0,2% до 0,3%. Тобто, доступ до сервісів Google втратить від 6 до 9 мільйонів смартфонів. Аналітики висловили думку, що це є катастрофою для багатьох користувачів, які потребують доступу до сервісів пошукового гіганта, проте не можуть дозволити собі оновити смартфон. З іншого боку, Google не може підтримувати всі ОС, випущені за останні десять років. Та ж Android 2.3.7 Gingerbread вийшла у вересні 2011 року.

Зокрема, власники Android-пристроїв, що працюють під управлінням версій ОС, старше ніж Android 3.0, були позбавлені доступу до YouTube, Google Play, Картах Google, Gmail, Календаря Google і ряду інших додатків.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.