Сервіси Google і YouTube перестали працювати на мільйонах смартфонів

«Гугл» анонсував припинення підтримки YouTube, «Карт», Gmail та інших сервісів власного виробництва на десятках мільйонів пристроїв з застарілими (від 2011 і нижче) версіями ОС «Андроїд».

Плани корпорації по забезпеченню безпеки акаунтів передбачають заборону на вхід у всі сервіси, розміщених на девайсах з операционкой Android 2.3.7 Gingerbread і нижче, починаючи з 27.09.2021, інформує Times of India.

Для збереження доступу до додатків представники корпорації рекомендують зробити апдейт системи до Android 3.0 або вище.

Як пояснює сама компанія Google, версії Android від 2.3.7 і старше стають  занадто уразливими для хакерів, тому їх необхідно відключити. Для того, аби користуватись смартофном, версія ПО має бути 3.0 та новіше. Тому, з 27 вересня користувачі зустрілись з проблемою достовірності паролей, при спробі увійти до сервісів Google (Gmail, YouTube, Google Maps, тощо).

 

Відзначається, що пристрої з застарілими версіями «зеленого робота» уразливі перед атаками хакерів і набагато частіше схильні до збоїв і помилок, ніж більш нові аналоги.

Операційка Android 2.3.7 Gingerbread побачила світ рівно 10 років тому, у вересні-2011. Для переходу на більш нову версію користувачам досить дати необхідну для цього команду в «Оновленні системи». Знайти відповідний розділ можна в функції «Додатково» (вхід через «Систему»), відзначається в публікації.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.