iPhone 13 став трехсімочним, але не зовсім

На презентації 14 вересня 2021 року Apple показала нову лінійку iPhone 13. Ці смартфони не те, що б сильно змінилися за порівняння з «двінашками» – з помітних поліпшень можна виділити хіба що ProMotion, зменшену «моноброву» і об’єктиви камер, розташовані по діагоналі. Однак дещо цікаве заховано «під капотом».

Зарубіжний ресурс 9to5Mac повідомляє, що лінійка iPhone 13 вперше в історії компанії підтримує роботу з двома eSIM одночасно. Якщо точніше, то офіційна сторінка Apple говорить: моделі iPhone 13 підтримують Dual SIM як зі звичайною сім-картою, так і з eSIM, а також Dual eSIM.

В результаті в нових смартфонах від Apple ми маємо як мінімум дві комбінації:

  • дві SIM-карти – одна фізична і одна eSIM
  • дві SIM-карти eSIM одночасно.

На сайті не уточнюється, чи можна використовувати одночасно фізичну «сімку» і відразу дві eSIM – теоретично один модем в телефоні може працювати в режимі Standby відразу з трьома мережами. Якийсь час назад «трехсімочніки» були досить популярні. Проте цілком імовірно, що Apple не дозволить використовувати мережу в такій комбінації. Тоді нововведення обмежиться тільки тим фактом, що власник iPhone 13 зможе повністю позбутися від фізичної SIM-ки і перейти на дві eSIM.

На презентації Apple згадала ще про один факт: iPhone 13 підтримує набагато більше частот і діапазонів 5G, ніж старіші моделі. Теоретично це повинно спростити перехід на мережі п’ятого покоління і розширити зону їх використання на iPhone.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.