Xiaomi назвала причину блокування «сірих» смартфонів і коли вони будуть заблоковані

Минулого тижня в Мережі з’явилася інформація про те, що Xiaomi почала блокувати «сірі» смартфони в ряді регіонів, включно з Кримом, Сирію, Кубу, Іран і Північну Корею, де китайський бренд офіційно не представлений. В результаті постраждали багато користувачів, смартфони яких раптово перетворилися в «цеглини». Блокування спостерігачі пов’язували з особливостями політики продажів Xiaomi. А тепер сама Xiaomi прокоментувала ситуацію.

Офіційний представник Xiaomi поговорив з журналістами і пояснив причину блокування смартфонів в деяких регіонах. За його словами, дії компанії спрямовані на боротьбу з так званим «сірим» ринком, адже продаються там пристрої можуть представляти загрозу безпеці призначених для користувача даних і конфіденційності клієнтів.

Але, на щастя користувачів, Xiaomi в результаті відмовилася від такої боротьби з несанкціонованим імпортом своєї продукції в заборонені регіони. Масова блокування смартфонів, розпочата на Кубі, в кінці кінців була скасована. Власникам заблокованих пристроїв досить підключитися до мережі Wi-Fi, після чого блокування буде знято автоматично.

У компанії підкреслили, що це була лише «тимчасова блокада» з метою розслідування випадків незаконного імпорту смартфонів Xiaomi в певні країни. Xiaomi відмовилася від такої спірної заходи боротьби з «сірими» пристроями в таких регіонах, як Куба, де єдиний спосіб стати власником смартфона китайського бренду – це нелегально привезти його з іншої країни.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.