Нова пошта і DHL попередили про проблеми з посилками

На українському ринку поштових посилок відбудеться колапс, якщо Верховна Рада прийме законопроект, згідно з яким замовлення на пошті можна буде отримувати тільки при наданні копії паспорта та ідентифікаційного коду. Автори проекту закону вважають, що він допоможе в боротьбі з контрабандою при ввезенні в Україну міжнародних посилок. Однак поштові оператори заявили, що після набуття законом чинності у покупців не буде можливості отримувати посилки з інших країн через почтомати і абонентські скриньки в будинках, а в відділеннях збільшаться черги.

Вони стверджують, що зараз не готові збирати і верифікувати дані одержувачів замовлень.

“Якщо ми почнемо збирати ці дані, то питання: як ми будемо це верифікувати? У нас мільйони посилок в місяць. Як зібрати зі стількох людей паспортні дані?”, – обурився директор Nova Poshta Global Юрій Беневітскій.

На його думку, через нового закону громадяни не зможуть робити покупки на міжнародних e-commerce майданчиках, а у операторів виникнуть затримки в обробці і видачі вантажів.

Гендиректор DHL Express Сидорук зазначив, що з одержувачами посилок потрібно буде підписувати угоди на обробку їх персональних даних, що вимагатиме збільшення кількості працівників і розмірів митних складів.

Оператори сходяться на думці, що новий закон паралізує систему доставки в Україну.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.