Смартфони Pixel від Google масово виходять з ладу

Поки інтернет-гігант Google готує до виходу нові флагмани Pixel 6 і Pixel 6 Pro, власники його старих смартфонів Pixel 3 і Pixel 3 Pro зіткнулися з серйозною проблемою, що перетворює їх влаштування в даремні «цеглини».

За даними порталу Ars Technica, власники Pixel 3 і Pixel 3 XL скаржаться на те, що їх смартфони раптово виходять з ладу і перестають відповідати на запити. Вони переходять в режим відновлення Qualcomm (Emergency Download Mode або EDM), вийти з якого і перейти в звичайний завантажувач для переустановлення Android неможливо.

З чим саме пов’язана дана проблема, поки невідомо. Але, швидше за все, причина криється не в програмне, а в апаратному забезпеченні. З огляду на, що користувачі Pixel 3 і Pixel 3 XL скаржаться на смерть своїх смартфонів вже кілька місяців, можна припустити, що проблема пов’язана з закінченням терміну служби окремої партії апаратних компонентів. Проблема посилюється тим, що у більшості власників смартфонів Pixel третього покоління термін гарантії вже закінчився, а значить, ремонтувати апарат або купувати новий вони будуть за свій рахунок.

Автори порталу TrustedReviews звернулися за коментарями в Google і офіційний представник прес-служби інтернет-гіганта підтвердив, що розробники в курсі проблеми. Однак про те, як компанія планує розв’язати цю проблему, не було сказано ні слова. Можливо, найближчим часом Google виступить з офіційною заявою з цього приводу.

Нагадаємо, Pixel 3 і Pixel 3 XL були представлені восени 2018 року і були доступні для покупки протягом півтора років з моменту анонса. На ці моделі поширювалася дворічна гарантія Google, в той час як власники Pixel 4 XL через деяких проблем з обладнанням могли розраховувати на три роки гарантії. Цілком можливо, що незабаром Google за прикладом Pixel 4 XL розширить гарантійний термін і для серії Pixel 3, щоб в рамках гарантії безкоштовно усунути несправність.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.