Як створити найнадійніший пароль

Ще 5 років тому, у жовтні 2016 року експерти британського органу з кібербезпеки NCSC рекомендували обирати пароль, який складається з трьох слів. А варіанти з послідовних символів – не самий надійний варіант.

NCSC навів приклад словами coffeetrainfish або walltinshirt. Паролі, які створені таким чином, легко запам’ятовуються, вони довше, ніж деякі раніше використані. А головне – пароль з трьох слів має більший захист, адже зловмисникам простіше зламувати складні шифри.

Три слова надійніше складного пароля

Як зазначили експерти раніше, дані паролі більш ефективні та безпечніші. Влада вважає, що якщо дотримуватись правил складання паролю, а саме: використання цифр, символів – призведе до створення передбачуваних паролів, які легше зламати.

Один з варіантів – взяти фразу або слово, які будуть вам добре знайомі. А потім просто набрати їх на клавіатурі, але з англійською розкладкою. Якщо сервіс запитує цифри і символи, то можна додати в початок і кінець будь-яке число. Зламати таке можна, але зробити це вкрай важко через велику кількість варіантів. Особливо якщо символів у вас вийшло більше 8. З мінусів подібного методу – при відсутності кирилиці доведеться вводити все по пам’яті.

Експерти попереджають, що будь-який пароль не є безпечним на 100%, як і всі інші. Але правильно підібраний вами пароль буде надійнішим і безпечним.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.