Особливість iPhone 13, якої не було раніше

Apple кожного разу дивує своїх користувачів та прихильників. Цього разу, компанія має бажання першою запропонувати смартфони з підтримкою супутникового зв’язку. Аналітик Мінг Чи Куо повідомляє, що iPhone 13 перший отримає фішку.

З нових моделей iPhone можна буде здійснювати дзвінки та відправляти повідомлення без покриття мобільних операторів. Дану опцію забезпечить модем Snapdragon X60, що буде підтримувати зв’язок через супутники на низькій навколоземній орбіті. На смартфонах інших брендів цю технологію можна чекати не раніше 2022 року.

Аналітик також зазначив, що технологія в подальшому буде впроваджена на інших пристроях Apple, а й переносної електроніки, автомобілів Apple Car і аксесуарів інтернету речей. iPhone 13 стане найбільш компактним серед існуючих супутникових телефонів.

Чутки щодо появи такого типу супутникового зв’язку з’явились ще у 2019 році. За інформацією журналістів, відповідну інфраструктуру Apple забезпечить американська фірма Globalstar. Плата за дзвінки через її супутникову мережу становить 0.9 $ за хвилину розмови, проте контракт з Apple, яка приведе Globalstar мільйони користувачів, може бути укладений на значно більш вигідних умовах.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.