iPhone 13 зможе телефонувати без SIM карти

Вчора ми вам розповідали про те, що iPhone 13 отримає підтримку супутникового зв’язку для дзвінків і відправки повідомлень поза зоною дії стільникового зв’язку. Сьогодні Bloomberg підтвердив цю інформацію, уточнивши, однак, що програмне забезпечення для використання нової функціональності може бути не готове до моменту виходу смартфонів. Тому запуск функції очікується в наступному році.

Спершу Apple додасть підтримку супутникового зв’язку для відправки повідомлень службам порятунку в екстрених ситуаціях. Ймовірно, функціональність буде інтегрована в додаток Messages. Екстрені повідомлення будуть відображатися у вигляді сірих бульбашок, які приєднаються до традиційних синім (iMessage) і зеленим (SMS) бульбашок. Адресат повідомлення отримає повідомлення про нього, навіть якщо на його смартфоні активовано режим «Не турбувати». Згодом може з’явитися і підтримка екстрених дзвінків.

Повідомляється, що Apple працює ще над однією функцією, для якої буде задіяна підтримка супутникового зв’язку. Вона дозволить користувачам повідомляти про різні події, наприклад, авіакатастрофах, потоплення суден і пожежах. Ця система надасть можливість детально повідомити про інцидент і запитає про необхідність відправки пошуково-рятувальної служби. Крім того, вона зможе автоматично відправити локацію користувача, дані з додатка Apple Health (історію хвороби, вік, ліки, зріст, вага і т.д.) і оповістити контактні особи.

Незважаючи на те, що нові функції здаються корисними, їх доступність може бути обмежена місцем розташування та радіусом дії супутника. Вони можуть не працювати в деяких регіонах, а в певних випадках користувачеві доведеться пройтися в пошуках місця, де iPhone зможе підключитися до супутника.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.