Microsoft відключила оновлення Windows 11 для багатьох комп’ютерах

Нещодавно ми повідомляли, що власники старих комп’ютерів зможуть встановити на свої пристрої нову операційну систему Windows 11. Але така установка буде неможлива в режимі оновлення – користувачам буде потрібно завантажити ISO-файл і самостійно встановити операційну систему з нуля. Але це не єдине обмеження, пов’язане з використанням Windows 11 на старих комп’ютерах.

Microsoft додатково уточнила, що офіційно не підтримуються комп’ютери з Windows 11 не матимуть права на отримання оновлень Windows. Більш того, навіть оновлення безпеки і драйверів можуть бути припинені для таких систем.

Це дуже дивна заява з боку Microsoft. Раніше компанія неодноразово випускала критичні оновлення безпеки для старих операційних систем, для яких уже закінчився цикл підтримки. Ймовірно, Microsoft прагне зняти з себе відповідальність за технічну підтримку будь-якої можливої ​​конфігурації, щоб уникнути потенційних юридичних проблем в майбутньому. Іншими словами, краще недообіцяти і перевиконати, ніж навпаки. Але також можливо, що Microsoft дійсно має намір відмовитися від випуску виправлень в якийсь момент в майбутньому. Поки що Microsoft відмовилася від подальших роз’яснень з цього приводу.

Це обмеження стосується не тільки оновлення безпеки, але і питання комфорту використання комп’ютера. Мова йде про автоматичне оновлення драйверів, яке більше не потребує уваги з боку користувача. Операційна система самостійно знаходить нові драйвери, завантажує і встановлює їх. Якщо в Windows 11 Не буде автоматичного оновлення драйверів на старих комп’ютерах (з процесорами, більш ранніми, ніж Intel 8-го покоління), то користувачам таких пристроїв належить самостійно заходити на сайти виробників комплектуючих, перевіряти наявність нових драйверів, вручну завантажувати і встановлювати їх. Windows 10 відучила багатьох користувачів виконувати такі рутинні операції, навіть використовують старі конфігурації.

Аналогічні незручності може доставляти і оновлення Windows 11 при виході великих оновлень з новими функціями. Власникам старих систем для установки такого поновлення потрібно завантажити ISO-файл з новою версією ОС і вручну встановити її з нуля. А після цього буде потрібно заново налаштовувати систему, встановлюючи потрібні програми і відновлюючи дані з архівів.

Таким чином, використання Windows 11 на старих комп’ютерах залишиться можливим для тих користувачів, кому це дійсно потрібно. Але довгострокове використання такої системи може бути не дуже комфортним.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.