Samsung може віддалено блокувати телевізори

Samsung розповіла про функції TV Block, яка вбудована в усі відносно нові телевізори бренду і дозволяє віддалено блокувати пристроїв. Ця функція використовується компанією в екстрених випадках.

Samsung пише, що TV Block гарантує, що телевізором буде користуватися тільки його законний власник. Завдяки цій функції телевізор можна заблокувати за його серійним номером і іншим ідентифікаторів, коли він підключиться до інтернету і з’єднається з базою даних Samsung, куди внесено інформацію про вкрадені гаджетах.

Функція TV Block зокрема була задіяна компанією після серії грабежів під час заворушень в ПАР. Телевізори були вкрадені зі складу Samsung, але виробникові не завдало клопоту відстежити вкрадені екземпляри за серійними номерами і заблокувати їх. Навряд чи злодії повернули компанії вкрадені телевізори, так що компанія все одно зазнала збитків, але зловмисники не змогли отримати вигоду з вкрадених товарів.

Невідомо, чи може Samsung заблокувати конкретний телевізор, якщо його власник повідомить про крадіжку, або функція TV Block використовується самою компанією тільки в разі крадіжки великої партії товару. У телевізорах Samsung також передбачена регіональна блокування – якщо придбати на «сірому» ринку пристрій, призначений для іншої країни, в якийсь момент воно перестане працювати. Цю блокування можна зняти самостійно (якщо є потрібні навички) або звернувшись до фахівця з досвідом в таких справах.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.