Тепер реально знайти геолокацію, де було зроблено фото

Досить часто буває, що вам потріна геолокація фотографії, або ж ви взагалі не пам’ятаєте хто і коли робив знімок. Ми підготувати для вас декілька варіантів, найпростіший з них – місце зйомки може міститися в самому файлі зображення.

Метадані EXIF

EXIF ​​додатково додає до файлів JPEG і TIFF інформацію про виробника цифрової камери, параметри і місце зйомки. Геолокація може надходити з приймача GPS, якщо він є у вашій камері.

Дані EXIF також можна зчитувати програмами для зображень, графічними редакторами, онлайн-сервісами та додатками на зразок ShowExif або ExifTool.  Для цього просто завантажте знімок а комп’ютер, натисніть  “Властивості” та “Докладно”. Таким чином можна дізнатись всі прикріплені метадані та камеру, на яку зроблено фото.

У графічних редакторах дана інформація знаходиться в розділі File Info або з іншою аналогічною назвою.

Географічні координати

Пошук місця зйомки значто спроститься, якщо у вас будуть географічні координати. За допомогою Google Карт це можна зробити за декілька хвилин.

Для власників iPhone ситуація набагато простіша: у галереї під кожним фото прикріплена геолокація.

Реверсивний пошук

У Google і Bing є опції зворотного пошуку зображень. Функцію пошуку по картинці також можна знайти в ряді веб-сервісів і утиліт на зразок Search By Image. Можливо, вам не вдасться визначити точне місце зйомки, але можна дізнатись корисну додаткову інформацію про фото.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.