Київстар, Lifecell і Vodafone відключать користувачів, які не пройдуть ідентифікацію з паспортом

Зараз йде робота над законопроектом, що передбачає введення обов’язкової процедури ідентифікації абонентами мобільного зв’язку в компаніях, що надають послуги мобільного зв’язку. Такий законопроект вже готується комітетом з питань цифрової трансформації до подальшого його обговорення у Верховній Раді. У документі говориться, що ті абоненти, які не пройдуть процедуру ідентифікації у постачальника мобільних послуг, доступ до мобільного зв’язку призупинять 1 січня 2025 року.

«Мобільні оператори, які здійснюють діяльність на території України, з 1 січня 2025 року припиняють доступ до послуг мобільного зв’язку, які користуються зв’язком без укладеного в письмовій формі договору і не ідентифіковані в представництві мобільного оператора. У абонента є два місяці на те, щоб укласти договір і пройти ідентифікацію, починаючи з дня зупинення послуг оператора, якщо договір так і не був укладений, або не пройдена ідентифікація, оператори зобов’язуються припинити надання таких послуг абонентам », – наводиться в документі, який прикладений до законопроекту.

Фахівці підкреслюють, що закон дозволить забезпечити захист інтересів, безпеку користувачів мобільних послуг, оскільки з’явиться можливість протистояти шахрайським злодіянь.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.