Стала відома вартість і головні особливості нової консолі Sony PlayStation 6

У листопаді 2020 року на ринку з’явилася PlayStation 5, яка тут же стала популярною. І хоча в середньому на випуск консолі наступного покоління Sony закладає близько 6-7 років іспанське інтернет-видання geeknetic вже висунуло свої припущення з приводу особливостей консолі Sony 6-го покоління.

Насамперед йдеться про включення протоколу A2DP, який дозволяє підключати практично будь-який аудіопристрій через Bluetooth. Таким чином, більше не потрібно буде б купувати офіційні навушники, сумісні з PlayStation. Використовувати можна будь-яку bluetooth-гарнітуру, яка є вдома.

Чекає автор статті і поліпшень в DualShock 6. Зокрема новому геймпад пророкують кращу ергономіку і більший час автономної роботи, а також можливість заряджатися “по бездротовому з’єднанню”.

Технічні характеристики PlayStation 6
Поки ще занадто рано, щоб були розкриті хоч якісь технічні особливості 6-ки. PlayStation 5 була випущена з кастомними процесором AMD і графікою RDNA 2 і в наступному поколінні швидше за все також з’явиться спеціальний APU, вироблений AMD. Так як Zen 3 був запущений в 2020 році, то до 2026 року Zen може “вирости” до 5-ої версії і в якості графіки буде використовуватися RDNA 3.

PlayStation 5 має потужність трохи більше 10 терафлопс, що в 5,5 рази більше, ніж у PS4. Слідуючи цьому правилу, PlayStation 6 може запропонувати потужність 50 терафлопс, але для цього потрібно пройти серйозний апдейт ринку графічних процесорів протягом 6 років.

PlayStation 5 сумісна з дозволами 4K і частотою оновлення 120 кадрів в секунду завдяки HDMI 2.1. У наступній PlayStation 6 повинна з’явиться сумісність з дозволом 8K і аналогічної частотою оновлення 120 Гц.

Скільки буде коштувати PS6?
Вартість Sony PlayStation 3 – 599 євро, а цінник на PlayStation 4 знизився до 399 євро. У випадку з PS5 ціна знову піднялася на 100 євро за варіант з Blu-Ray приводом, а без нього вартість опустилася до 399 євро.

Для PlayStation 6 пророкують розкид цін від 399 до 599 євро і швидше за все вже не буде версій з приводами, а гри можна буде придбати тільки онлайн.

Коли з’явиться
З моменту випуску PS3 в 2006 році пройшло 7 років до моменту запуску PS4 в 2013 році, а також ще 7 років всі чекали появи PS5. Слідуючи цим темпам, PS6 не очікується до листопада 2027 року. Але Sony може змінювати свою стратегію в міру розвитку ринку технологій і дій конкурентів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.