Мобільні оператори Київстар, Lifecell і Vodafone відключатимуть «сірі» смартфони

Як ми раніше повідомляли, в Україні розглядається законопроект, що передбачає введення обов’язкової процедури ідентифікації користувачами стільникового зв’язку, а також блокування «сірих» смартфонів. З’явилася перша реакція представників мобільних операторів, і в цілому вона неоднозначна. Найбільший оператор України висловив незгоду з положенням законопроекту, згідно з яким держава перекладає свої обов’язки на громадян:

«Щоб протистояти крадіжкам та іншим злочинам є необхідна база. Це одна з функцій правоохоронних органів і митного контролю. Буде неправильно, якщо держава вирішить перекласти ці обов’язки на стільникових операторів або користувачів », – йдеться в повідомленні, опублікованому прес-службою« Київстару ».

Київстар
За словами представників «Київстар», покупець може купити «сірий» телефон в точці з продажу мобільних пристроїв, але з його боку порушень немає – він «добросовісний покупець». Винен продавець, який продав такий пристрій.

Представники іншої компанії – Vodafone, – відзначили, що не мають вагомих підстав заперечувати положень законопроекту. Але підкреслили важливість забезпечення прав власників терміналів.

«Ми дотримуємося позиції розвитку прозорого ринку терміналів. «Сірий» та «чорний» імпорт в Україну повинен бути усунутий, проблема гостра, безумовно, її необхідно вирішувати », – заявили представники компанії.

Lifecell
У Lifecell висловили підтримку законопроекту, додавши, що результативним способом протистояти «сірим» смартфонам в Україні може стати створення єдиної державної бази.

«Перевірка мобільних пристроїв по IMEI повинна гарантувати дотриманнями учасниками ринку всіх запропонованих правил», – переконані в Lifecell.

Легально працюють в Україні компаніям важко конкурувати з продавцями «сірих» смартфонів. Тут ще відзначили, що в Lifecell часто надходять скарги від користувачів, які відзначають низьку якість стільникового зв’язку. Це пов’язано з тим, що ринки потрапляють пристрої, які не призначені для даного регіону. Інші стандарти і частоти позначаються на якості сигналу та зв’язку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.