Xiaomi представила нову MIUI і MIUI for Pad

У вівторок, 10 серпня, китайська компанія Xiaomi провела масштабну презентацію, де крім апаратних новинок у вигляді смартфона Mi MIX 4 і серії планшетів Mi Pad 5 також представила нове програмне забезпечення. Це MIUI 12.5 Enhanced Edition і MIUI for Pad. Давайте подивимося, що вони можуть запропонувати користувачам.

MIUI 12.5 Enhanced Edition
Це покращена версія стандартної прошивки MIUI 12.5, яка, в свою чергу, є оновленою версією MIUI 12. І той факт, що ще далеко не все сумісні пристрої оновилися до MIUI, не зупинив Xiaomi від випуску ще більш нової версії програмного забезпечення.

Як стверджують розробники, MIUI 12.5 Enhanced Edition вирішує 160 різних проблем з самою системою і 224 проблеми з системними додатками. Також вона забезпечує всебічну оптимізацію інтерфейсу. Компанія заявляє, що оновлена ​​версія MIUI 12.5 – це результат прогресу, досягнутого інженерами Xiaomi в області оптимізації ПО за останні півроку. Прошивка не містить нових функцій, але зате вона оптимізована на всіх рівнях – від нижнього, тобто ядра оболонки, до верхнього, тобто призначеного для користувача інтерфейсу.

У MIUI 12.5 Enhanced Edition впроваджені рішення для оптимізації механізму зберігання, механізму управління пам’яттю і оптимізації роботи процесора. Це дозволяє підвищити продуктивність пам’яті і центрального процесора при виконанні різних сценаріїв, і в той же час знизити енергоспоживання. А технологія інтелектуального балансу розумно розділяє продуктивність і енергоспоживання, знаходячи баланс між двома цими показниками. Стверджується, що нова прошивка на 15% менше навантажує ЦП і споживає на 8% менше енергії в порівнянні зі звичайною MIUI 12.5.

Вихід MIUI 12.5 Enhanced Edition для першої партії з 12 пристроїв намічений на 13 серпня. Правда, оновлена ​​прошивка буде доступна тільки в Китаї, по крайней мере, на старті.

Перші 12 пристроїв, які отримають MIUI 12.5 Enhanced Edition:

  • Mi MIX 4
  • Mi 11 Ultra
  • Mi 11 Pro
  • Mi 11
  • Mi 10 Ultra
  • Mi 10 Pro
  • Mi 10S
  • Mi 10
  • Redmi K40
  • Redmi K40 Pro
  • Redmi K30S Ultra
  • Redmi K30 Pro

Xiaomi пообіцяла опублікувати докладний план розгортання оновленої MIUI 12.5 в співтоваристві Mi Community. Чи входить в плани компанії випуск поновлення на світових ринках, поки можна тільки здогадуватися.

MIUI for Pad
Як можна зрозуміти з назви, MIUI for Pad – це особлива версія фірмового програмного забезпечення Xiaomi, розроблена спеціально для планшетів з багатозадачністю і режимом поділу екрана. Як стверджує Xiaomi, на сьогоднішній день для роботи з MIUI for Pad оптимізовані трохи більше 300 основних мобільних додатків, але компанія планує, що до кінця 2021 року їхня кількість досягне 2000.

Xiaomi запрошує розробників мобільних додатків приєднатися до проекту Xiaomi Open Platform, щоб поліпшити екосистему додатків для планшетів Android. А враховуючи, що найближчим часом крім Xiaomi свої нові планшети на Android повинні випустити і кілька інших виробників, ми, нарешті, повинні побачити поліпшення в цьому плані.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.