Windows 10 почне блокувати піратські сайти і торренти

У серпні корпорація Microsoft внесла зміни роботу вбудованого «захисника» операційної системи. Нові посилені алгоритми ретельніше відстежують роботу системи і дії користувача, не допускаючи завантаження і запуск підозрілих програм. У числі сумнівних програм виявилися популярні торрент-клієнти, за допомогою яких і відбувається скачування різного контенту з вільного доступу.

Вперше про функції блокування стало відомо в 2018 році, тоді вона була представлена ​​як ефективний засіб боротьби з потенційно небажаними додатками. Однак тоді користувачеві потрібно було здійснити її ручну активацію за допомогою системного компонента PowerShell. Після виходу патча функція включена в настройках «захисника» за замовчуванням.

 

Перевірити в якому вона стані можна в налаштуваннях безпеки операційної системи Windows. Для цього слід перейти в розділ «Захист на основі репутації». Тут знаходяться два перемикача, що відповідають за скачування небажаних програм і блокування потенційно небезпечного програмного забезпечення в автоматичному режимі.

Список програм, які «захисник» розцінює як небезпечних, включає утиліти для обміну файлами в P2P-мережах, а також ПО, пов’язане з Майнінг криптовалюта, різний рекламний софт, здатний збирати і передавати інформацію щодо призначених для користувача інтересів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.