Xiaomi Redmi Note 10S проти Redmi Note 10T: битва топових бюджетників

Порівняння двох бюджетних смартфонів Xiaomi, які часто плутають один з одним. Це Redmi Note 10S і Redmi Note 10T. Протягом 2021 року випустила ряд смартфонів, які увійшли в серію Redmi Note 10. Останній представник цієї лінійки – Redmi Note 10T. Вихід цієї моделі викликав плутанину, збиваючи з пантелику покупців, які не можуть зрозуміти, який з смартфонів пропонує краще співвідношення ціни і якості – новий Redmi Note 10T або випущений раніше Redmi Note 10S.

 

Новий Redmi Note 10T пропонується в двох конфігураціях: з 4 Гбайт оперативної і 64 Гбайт вбудованої пам’яті з 6 Гбайт ОЗУ і накопичувачем на 128 Гбайт. Він випущений в чотирьох яскравих кольорах: м’ятно-зеленої, синьої, графитово чорної і хромованою білої. У той же час Redmi Note 10S в базовій комплектації оснащується 6 Гбайт оперативної і 64 Гбайт вбудованої пам’яті, а в топової версії має 6 Гбайт ОЗУ і накопичувач на 128 Гбайт. Він теж випускається в яскравих кольорах, в тому числі темно-синьому, морозно-білому і чорному.

Дисплей
Redmi Note 10S оснащений Super AMOLED-дисплеєм, в той час як Redmi Note 10T має IPS-панель. У першого смартфона екран має діагональ 6,43 дюйма і підтримує здатність 2400 на 1080 пікселів. У другій моделі екран трохи більше – 6,5 дюйма по діагоналі. Дозвіл таке ж – 2400х1080 точок, і є підтримка частоти оновлення зображення 90 Гц.

 

Камери
Redmi Note 10S має квадрокамеру на задній панелі, яка включає в себе 64-мегапіксельний основний датчик в поєднанні з 8-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом, 2-мегапіксельною макрокамерой і датчиком глибини для портретної зйомки. Система камер доповнена світлодіодним спалахом і має такі функції, як нічний режим і таймлапс або уповільнена зйомка. Спереду у смартфона в вирізі в дисплеї встановлена ​​13-мегапіксельна фронтальна камера для Селфі і відеозв’язку, яка має режим і портретний режим з технологією штучного інтелекту.

Що ж стосується Redmi Note 10T, то він має потрійну основну камеру, що включає в себе 48-мегапіксельний основний модуль, 2-мегапіксельну камеру з макрооб’єктиву і 2-мегапіксельний датчик глибини в поєднанні зі світлодіодним спалахом. На лицьовій панелі у нього встановлена ​​8-мегапіксельна селф-камера.

 

Акумулятор
Redmi Note 10T харчується від акумуляторної батареї ємністю 5000 мАч, що підтримує функцію швидкої провідний зарядки потужністю 22,5 Вт. Redmi Note 10S комплектується акумулятором на 5000 мАг, але з більш швидкою зарядкою на 33 Вт.

Процесор
Redmi Note 10S побудований на чіпсеті Helio G95 від MediaTek в поєднанні з 6 Гбайт ОЗУ. А в основу Redmi Note 10T ліг процесор MediaTek Dimensity 700, компанію якому складають від 4 до 6 Гбайт оперативної і до 128 Гбайт вбудованої пам’яті.

Хто з них краще?
Хто краще – Redmi Note 10S або Redmi Note 10T? Якщо розглядати з точки зору технічних характеристик, то Redmi Note 10S, безумовно, виглядає привабливіше. Нехай він стоїть і трохи дорожче, ніж Redmi Note 10T, але зате забезпечує краще співвідношення ціни і якості.

Що ж стосується зовнішнього вигляду, то у Redmi Note 10S і Redmi Note 10T схожий дизайн, що особливо помітно, дивлячись на задню кришку з модулем камер. Також обидва смартфона мають бічний сканер відбитків пальців, вбудований в кнопку харчування, і підтримують функцію розпізнавання осіб для додаткової безпеки.

Єдина особливість, яка вигідно відрізняє Redmi Note 10T на тлі його побратима, – це наявність підтримки 5G. Правда, далеко не всі користувачі зможуть по достоїнству оцінити цю перевагу, враховуючи, що далеко не у всіх країнах зараз розгорнуті мобільні мережі п’ятого покоління.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.