Xiaomi змогла знищити Apple і Samsung

Компанія Xiaomi обійшла всіх інших виробників за обсягами продажів смартфонів. Про це свідчать дані Counterpoint Research за червень 2021 року.

Для Xiaomi це перша перемога за підсумками місяця, до сих пір ця компанія поступалася іншим сильним виробникам, хоча часом і обганяла Apple. За п’ять останніх років частка Xiaomi на ринку смартфонів збільшилася в три з гаком рази.

Лідерство за підсумками місяця не настільки значимо в порівнянні з квартальними і, тим більше, річними показниками. Втім, Xiaomi останнім часом демонструє сильне зростання продажів: за підсумками другого кварталу компанія обігнала Apple і посіла друге місце, лише трохи поступаючись Samsung. Динаміка зростання її продажів говорить про те, що у неї є шанси обігнати Samsung в цьому році і зайняти першу позицію в рейтингу.

Раніше стало відомо, що «тіньовим» лідером ринку смартфонів є холдинг BBK. Належні йому бренди Vivo, Oppo, Realme і OnePlus сумарно продають більше смартфонів, ніж Xiaomi, Apple або Samsung. Формально ці бренди незалежні (хоча OnePlus і Oppo об’єднаються), тому в рейтингу відображаються окремо і не входять в топ-3 найбільших виробників.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.