Apple пояснила, яку порнографію буде шукати на ваших смартфонх

Компанія Apple підтвердила, що буде звіряти фотографії на призначених для користувача пристроях зі своєю базою знімків. Вона буде виявляти фото, на яких зображено сексуальне насильство над дітьми, щоб не допустити поширення такого контенту.

Apple буде перевіряти знімки, що відправляються через «Повідомлення». Зображення будуть звірятися по хеш-сумам або цифровим відбитками з базою існуючих фотографій з забороненим контентом. Технологія розроблена з урахуванням конфіденційності користувачів, тобто співробітники Apple і сторонніх компаній не отримають доступ до самих знімках.

Компанія Apple також посилить безпеку дітей, що користуються її пристроями. Якщо вони отримають повідомлення з фотографією непристойного змісту, знімок буде приховано або розмитий і з’явиться багатоступінчате попередження з роз’ясненням можливих наслідків і способів захисту. Аналогічна захист буде встановлена ​​на той випадок, якщо дитина захоче поділитися з ким-небудь своєю відвертою фотографією. Якщо він все вирішить відправити такий знімок, оповіщення про це буде відправлено його батькам.

В Siri і пошуку будуть з’являтися роз’яснення і попередження при спробі знайти контент, який має відношення до порнографії і насильства над дітьми. Apple вказує, що буде повідомляти в поліцію про користувачів, які обмінюються дитячою порнографією і відправляють дітям непристойні фотографії.

Ці нововведення з’являться з випуском iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 і macOS Monterey восени 2021 року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.