Чому “ПриватБанк” продовжує блокувати рахунки українців?

В мережі продовжує з’являтись інформація про випадки блокування клієнтів “ПриватБанку” у зв’язку х фінмоніторингом. Найчастіше жертвами  стають публічні особи та приватні виконавці, але в деяких випадках блокують рахунки звичайних громадян.

Причиною є фінмоніторинг – спеціальна процедура, коли банк зупиняє роботу рахунку людини, яка займається незаконною економічною діяльністю, «тіньовим заробітком» та відмиванням доходів. Такими людьми, зазвичай, стають приватні виконавці, люди, що мають відношення до державної служби та представники великих компаній. Під увагу вони потрапляють через декількох факторів:

  1. На рахунок держслужбовця надходить дуже велика сума грошей, яка перевищує 400 тисяч гривень.
  2. Нетипові для звичайної людини операції: надмірне пересилання готівки без видимого законного приводу.

Яскравим прикладом став випадок приватного виконавця Дмитра Гненного. Протягом короткого проміжку часу, через рахунки Дмитра було відправлено кілька мільйонів гривень. В результаті 34 банківських аккаунта було заблоковано, а банк почав вимагати декларацію про походження коштів. Зрештою, після надання документів рахунки розблокували.

Тому, кожен може потрапити в таку ситуацію, якщо ви займаєтесь заробітком грошей без реєстрації діяльності.  Що стосується звичайних громадян, то вам не варто побоюватися цих нововведень, якщо ваші доходи вкладаються в норми, зазначені при відкритті рахунку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.