Microsoft розкрила ціни на Windows 365

Корпорація Microsoft відкрила доступ до свого нового сервісу Windows 365, який надає корпоративним клієнтам хмарні обчислювальні потужності разом з операційною системою Windows 10 або Windows 11. Для підприємств це один із способів підтримки гібридної і віддаленої роботи з миттєвим підключенням до ПК, яке може працювати на різних пристроях.

Минулого місяця Microsoft розкрила вартість одного з варіантів хмарного ПК. За $ 31 в місяць пропонується Cloud PC з двома CPU, 4 ГБ оперативної пам’яті і накопичувачем місткістю 128 ГБ. Тепер же компанія опублікувала повний перелік доступних конфігурацій віртуальних комп’ютерів і цін на них. Пропозиції розділені на категорії Business (до 300 робочих місць) і Enterprise (більш великі клієнти). При цьому ціни стартують від $ 20 (один віртуальний CPU, 2 ГБ ОЗУ, 64 Гб сховища) за один Cloud PC в місяць.

 

Ціни на місяць на одного користувача аналогічні в категоріях Business і Enterprise. Однак в категорії Business ціни розбиті на дві пропозиції. І однакові ціни лише в разі використання переваг Windows Hybrid Benefit. Фактично мова йде про наявність ліцензії Windows 10 Pro на пристрої. Саме в такому випадку ціна мінімального віртуального комп’ютера складе $ 20, інакше – на $ 4 дорожче.

Як заявляють в Microsoft, категорія Windows 365 Enterprise являє собою можливість розширення існуючих ліцензій Microsoft 365. Клієнти з відповідними ліцензіями Microsoft 365 можуть отримувати доступ до Windows 10 Enterprise і Microsoft Endpoint Manager в складі Windows 365 Enterprise без додаткових ліцензій.

 

Найпотужніший Cloud PC коштує $ 158 на місяць. Він пропонує 8 віртуальних CPU, 32 ГБ ОЗУ і 512 ГБ сховища. Це, безумовно, дешевше, ніж покупка еквівалентного стаціонарного комп’ютера. До того ж, віртуальна система сервісу Windows 365 не вимагає якого-небудь обслуговування, додаткових витрат на утримання і ремонт, не викликає побоювання, що комп’ютер зламається або буде вкрадений. У разі, коли співробітник працює з дому, відпадає необхідність у покупці додаткового потужного пристрою на додаток до офісної системі – досить скористатися логіном в сервісі.

Для деяких тарифних планів, вартість яких становить від $ 31 до $ 66 в місяць, доступна можливість безкоштовного тестового використання віртуального комп’ютера протягом двох місяців.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.