Цегла замість iphone: шахрайська схема з оплатою на пошті

Жертва замовила Apple IPhone 12 pro max в одному з телеграм-каналів. Шахраї придумали нову схему «розводу», пов’язану з відправленням товару післяплатою через «Нову Пошту». Жертва замовила Apple IPhone 12 pro max в одному з телеграм-каналів за зниженою ціною. Товар шахраї відправили через «Нову Пошту» післяплатою.

Марія прийшла на пошту, щоб отримати свій товар. Інформацію про нього продавці заздалегідь вказали в описі посилки. У поштовому відділенні жертві дали відкрити лише поштову картонну коробку. У ній лежав запечатаний «телефон» в заводській упаковці. Однак, розкрити цю упаковку і перевірити замовлення до оплати співробітники не дозволили.

«Після оплати ми забираємо товар, відходимо в зону роздрукування. І довго намагаємося відкрити упаковку бажаного телефону. Коробку змогли відкрити тільки способом «порвати», тому що її склеїли зсередини. Коли відкрили коробку телефону, то виявили цеглу і записку. Пошта відмовляється повертати кошти, виставляючи себе посередниками », – розповіла Марія.

Коли жертва прийшла на пошту з поліцейським, їй розповіли, що співробітники «Нової Пошти» не перевіряють товари перед відправкою. Відповідно, в автентичності смартфона їм упевнитися також не вдалося.

Якщо ви потрапили на шахраїв, відразу звертайтеся в поліцію. Але для початку, щоб мінімізувати ризики стати жертвою афериста, придбайте товари в перевірених магазинах. Особливо якщо мова йде про продаж дорогих речей, які часто підробляють. Якщо вам пропонують купити товар за ціною значно нижче ринкової, задумайтеся: а не брехня це. Так як шахраї нерідко намагаються зацікавити жертву за допомогою заниженого прайса. Краще все ж заплатити повну ціну і отримати оригінальний девайс з гарантією, ніж замовити дешевше і отримати «кота в мішку».

Деякі покупці завжди звертають увагу на відгуки: якщо вони позитивні, то значить «можна сміливо брати». Пам’ятайте, що відгуки в 2021 році підробити дуже просто. Тому це не найголовніший критерій при покупці товару. Далеко не завжди позитивні відгуки є показником сумлінності продавця.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.