Смартфони Xiaomi в Україні почали отримувати крутий апдейт MIUI

Xiaomi прийняла рішення замінити компонент MIUI Updater на Google Updater – це має вирішити проблему з оновленнями європейських версій смартфонів. Про це розповів ресурс Piunikaweb.

Мова йде про спеціальний компонент системи Android, який відповідає за отримання оновлень на смартфон. Зазвичай сторонні виробники, які інтегрують оболонки власної розробки, замінюють цей компонент системи на свій власний. Так було і з Xiaomi – до сих пір девайси з оболонкою MIUI на борту здійснювали управління апдейтами через компонент MIUI Updater. Однак виявилося, що він краще працює з китайськими версіями смартфонів, тоді як власники глобальних версій девайсів зазнають труднощів. Тепер все має змінитися.

Смартфони Xiaomi Redmi Note 8 Pro і Xiaomi Mi 10 отримали апдейти, які привнесли на ці девайси новий компонент Google Updater. Тепер екран оновлень виглядає так само, як на чистому Android – наприклад, на Google Pixel. Xiaomi повідомляє, що це нововведення поліпшить ситуацію зі швидкістю виходу подальших апдейтів, а також з їх доступністю і швидкістю завантаження в європейських регіонах, в тому числі і в Україна.

Раніше Xiaomi вже замінила два додатки власної розробки на штатні рішення від Google – це «звонилка» MIUI Dialer і Messaging. Найближчим часом всі підтримувані пристрої бренду отримають апдейт з цими змінами.

Раніше ми розповіли, що користувачі Xiaomi створили петицію на адресу компанії з вимогою поліпшити роботу MIUI для своїх регіонів. Можливо, описані вище апдейти якраз і стали відповіддю на ці вимоги – Xiaomi вирішили не витрачати ресурси на «допилювання» свого софта, а просто взяти те, що вже добре працює.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.