WhatsApp розповів про масштабний злом своїх користувачів, схоже, винен Pegasus

WhatsApp поділився подробицями про злом своїх користувачів в 2019-му році. Інформацію структурував закордонний сайт Gizmodo.

За словами глави WhatsApp, Вілл Кеткарт, результати останнього дослідження щодо шпигунського ПЗ Pegasus від NSO Group збігаються за датами зі зломом користувачів месенджера, який стався в 2019 році. Уілл повідомив, що за два тижні були «розкриті» дані і листування в WhatsApp близько 1400 осіб. До слова, на цій підставі глава месенджера вважає, що дані про «тисячі зламаних номерів телефонів» сильно перебільшені.

Кеткарт повідомив ще деякі подробиці. Згідно з його твердженнями, всі номери телефонів, які були зламані тоді, в 2019-м, належали не звичайним користувачам, а політичним діячам і активістам. Серед них були особи, які займаються національною безпекою, адвокати, журналісти, дипломати – їх все об’єднує той факт, що вони так чи інакше працювали з США. Уілл переконаний, що цей злам був здійснений саме за допомогою Pegasus.

WhatsApp має намір подавати до суду на NSO Group – продавця Pegasus – з метою вимагати відшкодування за репутаційний збиток і фінансові збитки, які месенджер зазнав у зв’язку з використання Pegasus. Компанія вважає – і багато хто підтримує цю думку – що NSO Group зобов’язана перевіряти, кому і з якою метою вона продає своє ПЗ.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.