Apple вб’є банківські розстрочки і мікрокредити

Apple працює над новою функцією Apple Pay Later. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ з посиланням на анонімних інсайдерів. Зокрема, інформацію переказали в Gizmodo і Bloomberg.

Йдеться про схему «купи зараз, плати потім» – або просто про розстрочення при купівлі товарів і оплатою їх за допомогою Apple Pay. За словами інсайдерів, функція має внутрішню назву Apple Pay Later. Вона дозволить користувачеві «яблучного» пристрою брати розстрочку прямо при оплаті товару – безкоштовно можна буде розбити цілу суму на чотири рівних платежів, що здійснюються кожні два тижні.

Повідомляється, що буде можливість і більш тривалої розстрочки, але вже з відсотками. За прострочення платежу не буде нараховуватися пеня, а сама послуга буде доступна як онлайн, так і в магазинах.

Відповідно до джерела, карта Apple Card для таких розстрочок не буде потрібно. Однак користувачеві потрібно буде подати заявку на схвалення йому такого виду кредитів – поки неясно, чи буде це схвалення видаватися один раз на майбутнє час, або «подаватися» і чекати доведеться при кожній покупці. З урахуванням відомостей, зазначених вище, більш логічним виглядає перший варіант.

Для отримання дозволу потрібно надати в Apple копію посвідчення особи, проте кредитна історія, здається, перевірятися не буде. Платежами можна буде управляти в додатку Wallet.

Відразу після анонса Apple Pay Later буде працювати в США – компанія домовилася з банком Goldman Sachs. Запустять чи цю функцію в Україні – поки невідомо. Схоже, це буде залежати від зговірливостю українських банків.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.