Криптовалюта навчилися видобувати з фекалій

Ульсанскій національний інститут науки і технологій запустив видобуток криптовалюта з випорожнень студентів, викладачів і своїх гостей. В обмін на фекалії люди отримують електронні монети, якими в вузі можна розплатитися за їжу, підручники, сувеніри та інші товари.

Майнінговий туалет створив доктор Чо Дже Беон. За його словами, щодня людина виробляє близько півкілограма фекалій, які можна перетворити в 50 літрів метану, а такого обсягу газу вистачить для отримання 0,5 кіловат-години електроенергії. Отримана електрика витрачається на видобуток криптовалюти. Частина монет вуз залишає собі, а частиною ділиться з тими, хто жертвує туалету свої фекалії.

У туалету досить складна конструкція. В його основі лежить унітаз BeeVi з вакуумним насосом, який відправляє фекалії в підземний резервуар, витрачаючи мінімум води. Під землею спеціальні мікроби виробляють з фекалій метан, який потім надходить в котли і паливні елементи для вироблення тепла, перетворюється на електрику. Видобутої таким чином енергією цілодобово харчуються майнінговие ферми.

Користувачі цього туалету щодня отримують по 10 монет Ggool (по корейськи це слово означає «мед») і можуть розплатитися ними в кафетеріях і магазинах навчального закладу.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.