В Україні запускають 5G мережу: де вона буде працювати

У компанії розповіли, де буде працювати нова технологія. Компанія «Vodafone Ukraine» та енергетичне підприємство «ДТЕК Енерго» працюють над впровадженням нової технології – Smart Factory 5G.

На офіційній презентації, що відбулася 24 червня, відзначили, що Smart Factory 5G планують реалізувати на базі харківського промислового підприємства «Corum Світло шахтаря».

«Нарешті то ми маємо честь вперше в країні реалізувати проект« розумного »заводу, який буде працювати на основі бета-версії 5G-мережі», – повідомила виконавчий директор Vodafone Ольга Устинова.

Нова технологія – нові можливості
У «ДТЕК» відзначили, що головним завданням даного проекту стане дослідження промислових об’єктів за допомогою 5G-мережі і дронів

«Мережа 5G може значно розширити можливості компанії та полегшити обмін даними з клієнтами. Це спростить здачу обладнання, а також презентацію нових його примірників і навчання роботі з технікою. Таким чином продукція «Corum» буде швидко реалізовуватися і в найкоротші терміни почне приносити користь шахтарям у їхній нелегкій роботі », – резюмував Ільдар Салеев, гендиректор« ДТЕК Енерго ».

Він також зазначив, що нова технологія надасть компанії нові можливості, адже нова технологія дозволить вчасно виявляти дефекти комунікаційних ліній, а також оперативно їх ліквідувати.

«Smart Factory стане першим кроком до втілення ідеї роботизації на українських підприємствах», – зазначив Салеев.

Зокрема, в рамках даного проекту буде впроваджено технологію Ericsson Dedicated Networks з ядром Enterprise Core. Вони включає також інноваційну систему доступу за допомогою Radio Dot System.

Перспектива технологій виділених мереж в Україні
Поки на «Corum Світло шахтаря» впроваджена бета-версія 5G-мережі, яка на початковому етапі буде працювати в тестовому режимі. Однак, як омтетілі на презентації, хоч використання даної технології в Україні тільки зароджується, при успішній реалізації проекту, інші підприємства почнуть активно впроваджувати 5G.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.