Ощадбанк готують до продажі

Частина акцій держбанку можуть передати ЄБРР. Державний Ощадбанк, Міністерство фінансів і Європейський банк реконструкції і розвитку можуть підписати мандатний лист про довгострокове фінансування. Повідомляється, що фінансування буде надаватися у формі субординованого кредиту з можливістю конвертації в акції Ощадбанку.

Під час зустрічі сторони обговорили реформи державних банків України, корпоративного управління і приватизацію Ощадбанку.

Також була піднята тема необхідності поновлення підходу до відбору членів наглядових рад держбанків. Як зазначив глава Мінфіну Сергій Марченко, 15 червня в Кабінет міністрів України була подана Стратегія розвитку Ощадбанку на період з 2021 по 2024 рік. Міністр підкреслив, що головним завданням стратегії є подолання кризи. Ощадбанк працюватиме над збереженням свого бізнесу і підтриманням фінансової спроможності.

Також повідомляється, що в найближчі дні Рада може прийняти законопроект про входження Ощадбанку в Фонд гарантування вкладів фізосіб. Відзначимо, що це є одним з найважливіших умов співпраці з ЄБРР.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.