Укртелеком і Київстар будуть зберігати дані про користувачів

Провайдерів можуть зобов’язати зберігати дані про користувачів. Глава департаменту кіберполіції Олександр Гринчак заявив про те, що в Україні можуть зобов’язати провайдерів зберігати інформацію певний проміжок часу. За словами Олександра Гринчака, зберігання інформації дозволить кіберполіції легше ідентифікувати злочинців в мережі. Він розповів, що заходячи в Інтернет, кожна людина залишає сліди.

Глава департаменту кіберполіції підкреслив, що мова не йде про деанонімізація інтернету.

«Я вважаю, що просто взяти,” затиснути “і контролювати – це перегин. Але ми пропонуємо свої правки в законодавство. На сьогодні у Верховній Раді знаходяться два законопроекти, №4003 і №4004. Після їх прийняття провайдери будуть зобов’язані зберігати інформацію певний проміжок часу », – пояснив він.

Олександр Гринчак зазначив, що в разі прийняття необхідних законів правоохоронці зможуть отримати доступ до даних після звернень до суду. При цьому необхідно дозволити використання NAT-технології.

«Ряд провайдерів не зберігають інформацію, щоб здешевити свій бізнес і не витрачати додаткові кошти на сервера. У нас не вистачає IP-адрес, і вони на одну адресу “приземляються” кілька абонентів замість того, щоб закріпити за кожним один IP-адреса. Тому нам дуже складно ідентифікувати злочинця », – заявив глава департаменту кіберполіції.

Нагадаємо, українські користувачі можуть зіткнутися з проблемами при спробі доступу в мережу через реформи Державної архітектурно-будівельної інспекції. Інтернет-провайдери зобов’язані в окремих випадках надавати документацію, яку просто не можуть отримати. В даний час компанії, що надають послуги інтернету, не мають можливості нормально проводити мережу в новобудови, де раніше не було комунікацій. Такі компанії зобов’язані надати ліцензію на здійснення будівельної діяльності. Цих ліцензій немає ні у одного провайдера.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.