Українцям повертають безкоштовне телебачення

Мінціфри анонсувало запуск в Україні безкоштовного цифрового телебачення. В Україні створять мультиплекс (Multiplex) з безкоштовним доступом до 12 цифрових каналів для всіх жителів країни. Для створення цифрової майданчики виділять 490 млн грн. Про це заявив Михайло Федоров, глава Мінціфри під час свого виступу на засіданні РНБО.

За словами глави цифрового відомства нова мережа дозволить тим українцям, які проживають на прикордонних територіях дивитися українське телебачення, у них з’явиться вибір між українським і російським продуктом. Крім того, новий майданчик стане системою оповіщення на випадок надзвичайних ситуацій.
Михайло Федоров підкреслив, що на сьогоднішній день багато українців отримуючи по телебаченню основну інформацію страждають від російської пропаганди.
Незважаючи на те, що Україна просувається в сфері цифровізації, найдоступнішим джерелом отримання важливої ​​інформації до сих пір є телебачення.

Через кодування супутникового, українці втратили можливість дивитися українські канали. Для перегляду каналів тепер необхідно придбати новий тюнер і підписати договір з провайдерами. Створення безкоштовної цифрової загальнонаціональної цифрової мережі мультиплекс МХ-7 дасть можливість вирішити зазначені вище проблеми.
Міністр Федоров заявив, що мережа буде віщати державні телеканали і “Суспільне”. Глядачам для отримання сигналу знадобляться антени і цифрові тюнери.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення буде стежити за наповнюваністю каналів в важливою і актуальною інформацією.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.