Приватбанк попав в скандал з списанням коштів без відома клієнтів

Що робити в такій ситуації? З карт ПриватБанку стали знімати кошти шахраї. Нерідко аферисти вигадують різні методи, щоб отримати чужі гроші. Цього разу, передає новинний портал Обозреватель, кошти стали списувати на різні сервіси, якими людина не користується.

Своєю історією поділилася дочка пенсіонерки Лілія. За її словами, з рахунку її матері в ПриватБанку зняли близько 6 тисяч гривень. При цьому у літньої жінки немає доступу до інтернету, а якщо подивитися за виписками, то гроші йшли на преміум-акаунти в різні сервіси та ігри. Жінка зазначила, що пропажу грошей помітили не відразу, а в момент, коли прийшла пора купувати ліки в аптеці, однак раптом з’ясувалося, що коштів з якоїсь причини не вистачає.


Фінансовий аналітик Василь Невмержинська пояснив, що якщо кошти знімали з використанням технології 3D Secure, то повернути їх буде практично неможливо. Якщо ж кошти йшли без додаткового підтвердження за допомогою пароля, то їх еше можна повернути.

Фахівці пояснили, що в такому випадку варто звернутися в банк. Тоді представники фінансової установи можуть звернутися в платіжну систему і пояснити, що даний переклад був зроблений без підтвердження. За словами експертів, це поширена практика.

У ПриватБанку підтвердили таку проблему. Експерти відзначили, що гроші можна повернути. Однак нагадали в.о. випадках, коли все відбувалося саме через клієнтів. Наприклад, людина підписався на якийсь сервіс, а через деякий час про це забув. Згадують нерідко про підписку тільки в момент, коли зникають гроші. При цьому не варто забувати, що є й шахраї, які користуються довірливістю громадян.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.