Vodafone і lifecell покрили всі станції київського метро мережею 4.5G

З’явилися перші подробиці. У компанії «Vodafone» повідомили гарну новину для пасажирів метро. Нерідко трапляється так, що потрібно зв’язатися з ким-то, або ж перевірити важливе повідомлення, а ви перебуваєте в метро. Звичайно, там «зловити» інтернет не так вже й просто. Однак тепер у київській «підземці» з’явилася високошвидкісна зв’язок. Така інформація з’явилася на офіційному порталі мобільного оператора.

Представники мобільного оператора вже давно говорили про те, що ведуться роботи по покриттю інтернетом станцій київського метро. Тепер в соціальній мережі на сторінці «Vodafone» повідомили, що офіційно всі станції в столиці мають 4G-мережу. Фахівці підкреслили, що вже закінчилися відповідні роботи на станції Теремки. Це говорить про те, що тепер абоненти цієї компанії зможуть користуватися високошвидкісним інтернетом навіть в момент очікування поїзда.
Варто відзначити, що не так давно в компанії повідомляли про свій новий рекорд. Зазначалося, що проводилися тестування швидкості мобільного інтернету. В результаті мобільний оператор підвищив свою планку: максимальна швидкість досягала 733 мегабіт в секунду. При цьому підкреслювалося, що під час тестування мінімальною швидкістю було близько 500 мегабіт в секунду – тобто, не було показника нижче цього порога.

У коментарях деякі користувачі, правда, стали говорити про те, що в багатьох селищах і селах ще є проблеми з покриттям. Однак інші абоненти підкреслили, що вони вірять, що вже згодом технології будуть розвиватися, на що представники мобільного оператора відповіли наступне:
“Дякую за підтримку! Ми впевнено рухаємося вперед, далі – більше », – пишуть фахівці.

lifecell також заявив, що «відтепер всі підземні станції Київського метро (а їх 46!) мають 4.5 G-покриття!».

«Останньою станцією, яку додали в карту покривів, стала станція Теремки. До речі, а ви знали, що загальна протяжність київського метро досягає майже 68 км? Цікаво, скільки це буде в мегабайтах контенту? », – заявив мобільний оператор lifecell.


Варто відзначити, що оператори запускають 4G в метро на обладнанні Huawei, використовуючи власні ліцензійні частоти.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.