SpaceX реалізує місію, оплачену криптовалютою Dogecoin

Стало відомо, що американська компанія SpaceX готується реалізувати місію по запуску місячного супутника DOGE-1 в першому кварталі 2022 року. Особливість проекту в тому, що компанія Ілона Маска (Elon Musk) готова прийняти Натхненний мемом криптовалюта Dogecoin в якості повної оплати за виведення в космос корисного навантаження.

Про реалізацію фінансується Dogecoin місії офіційно оголосила компанія Geometric Energy Corporation, а пізніше прес-служба SpaceX підтвердила цю інформацію в електронному листі для журналістів. Згідно з наявними даними, в рамках місії DOGE-1 в космос на ракеті-носії Falcon 9 відправиться 40-кілограмовий кубічний супутник, оснащений набором датчиків і камер, а також комунікаційної та обчислювальної системами. Вартість проекту не була озвучена.

Віце-президент SpaceX з комерційних продажів Том Очінеро (Tom Ochinero) заявив, що проект DOGE-1 «продемонструє застосування криптовалюта за межами навколоземної орбіти і закладе основу для міжпланетної торгівлі». Він також додав, що SpaceX рада запустити DOGE-1 на Місяць.

Згідно з наявними даними, реалізація місії DOGE-1 почалася після того, як Ілон Маск побував на телешоу Saturday Night Live. У бесіді з ведучими шоу він кілька разів згадував Dogecoin, після чого криптовалюта впала в ціні майже на 30%. Що стосується SpaceX, то інформація про проект DOGE-1 надійшла в день, коли компанія в черговий раз відправила на орбіту партію супутників зв’язку Starlink за допомогою ракети-носія Falcon 9, перший ступінь якої використовувалася повторно в десятий раз.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.