Ціни на інтернет в Україні можуть злетіти в два рази

В українських містах об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) стали частіше висувати завищені вимоги до інтернет-провайдерам, що незабаром може привести до подорожчання інтернету.

За словами директора інтернет-оператора “Павутиння” Олександра Арутюняна, протягом останніх 6 місяців ОСББ надсилали листи, в яких заявляли про підвищення суми платежу за доступ до інфраструктури.

“Я так розумію, є якісь асоціації ОСББ, які починають консультувати своїх учасників про те, як саме можна” доїти “провайдерів, як можна їх” роздягати “, якими способами можна отримати грошей з провайдерів”, – сказав він.

Арутюнян зазначив, що раніше за невеликий житловий будинок інтернет-оператору потрібно було платити 300 гривень в місяць., А тепер ОСББ вимагають до 2500 гривень. За його словами, вони пояснюють мотиви свого рішення наданням послуги під назвою “облаштування місця для встановлення телекомунікаційного обладнання”, за яку просять заплатити 10-30 тисяч гривень – в 10-15 разів більше розцінок, передбачених законів про доступ до інфраструктури.

Далі керівництво ОСББ визначає кількість абонентів у того чи іншого інтернет-провайдера і вимагає від нього платити 10-20% з платежу кожного користувача.

За прогнозом Арутюняна, якщо тенденція “шантажу” з боку ОСББ посилиться, вартість інтернет-послуг може зрости чи не в два рази.

Він додав, що через безкарність за порушення закону про доступ до інфраструктури третину або навіть 50% абонентської плати буде віддаватися ОСББ.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.